Til 4 personer

Broccoligratin med basilikum

Ingredienser:
500 g Frigodan Broccoli
3 dl mælk
1 ½ dl hvedemel
4 æg str. L
½ bdt. frisk hakket basilikum
Salt og peber
Rasp

Tynde skiver brød
Olivenolie
Hvidløg
½ bdt. basilikum

Tip!
Prøv evt. at anvende Frigodan Broccoliblanding i stedet for Frigodan Broccoli.

Sådan gør du:

  1. Kog broccoli i et 1 min. i letsaltet vand og sæt dem til afdrypning.
  2. Rør en jævning af mælk og hvedemel.
  3. Bring jævningen i kog under konstant omrøring og tag gryden af.
  4. Rør æggeblommerne i en ad gangen og krydr med basilikum, salt og peber.
  5. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  6. Smør et gratinfad og drys med rasp.
  7. Kom grøntsager og dej i, så det kun fylder halvdelen af fadet, da gratinen hæver meget.
  8. Bag gratinen ved 175 ºC på nederste ribbe i ca. 1 time.
  9. Rist brødet gyldent.
  10. Bland lidt olivenolien med finthakket basilikum og knust hvidløg efter temperament. Dryp brødene med basilikumolien og servér dem til gratinen, evt. sammen med kogt eller lufttørret skinke.

Andre opskrifter med Frigodan Broccoli

Broccolisalat med kylling og figner

Broccolitærte med kartoffelbund

Broccoli og kalkun i karrykokos

Broccoli med pasta, gorgonzola og skinke

Broccolisalat med pasta og sprød bacon