For snart 100 år siden ...

Historien bag Frigodan begynder tilbage i slutningen 1920'erne, hvor Odense Konservesfabrik blev grundlagt. Senere blev Frigodan-Brenderup, Svendborg Konservesfabrik, Falster Frost, Rødby frysehus og Nyborg Lynfrost etableret.

Op igennem 80'erne oplever branchen en større strukturtilpasning gennem sammenlægninger og fabrikslukninger, således at der i 1990 kun er 2 større virksomheder med speciale i produktion og forarbejdning af dybfrosne grøntsager, nemlig Frigodan og Svendborg Konservesfabrik. Disse to virksomheder bliver i 1990/91 opkøbt af Danisco A/S, sammenlagt, og kørt videre under navnet Danisco Foods A/S.

Frigodan fortsætter herefter som varemærke på det danske marked. Senere bliver Frigodan mærket mere udbredt, og man opbygger eksport til store dele af verden. Som supplement til de danskproducerede grøntsager, opkøbes fabrikker rundt om i Europa, således at grøntsager som normalt ikke dyrkes i Danmark, ligeledes kan produceres efter de høje danske krav til kvalitet og miljøhensyn, der er kendetegn for Frigodan.

I oktober 2000 overtager den belgiske koncern Ardo alle Danisco Foods aktiviteter indenfor frosne grøntsager. Ardo er i dag en af verdens førende producenter af frosne grøntsager, frugt, bær og krydderurter.

Ardo viderefører de kendte Frigodan-produkter. Vores ekspertise er stor, og vi fortsætter med konstant at udvikle Frigodan-produkter til salg på detail, foodservice og industri i hele Norden.