Ingredienser til 40 boller 10 madbrød

Boller/madbrød med spinat, korn og linser

Ingredienser:
200 g Ardo Bulgur 
200 g Ardo Kornmix 
150 g Ardo Tricolore-linser
250 g Ardo Helbladet spinat “Foglia” 
50 g gær
½ l lunkent vand
200 g creme fraiche 18 %
200 g solsikkekerner
200 g grahamsmel
Ca. 1000 g hvedemel
70 g smør
2 tsk. kardemomme
4 tsk. salt
2 stk. æg (+ 1 stk. til at pensling)

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i det lunkne vand.
  2. Tø bulgur, kornmix, linser og spinat op og lad spinaten dryppe godt af.
  3. Bland alle ingredienserne og rør dejen i ca. 30 minutter i en røremaskine.
  4. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
  5. Form bollerne eller brødene og lad dem efterhæve i ca. ½ time.
  6. Pensel bollerne eller brødene med et sammenpisket æg.
  7. Bag dem ved 220 ºC i ca. 12 min.