Til 12 personer

Laks og spinat i safransky

Ingredienser:
400 g Frigodan Helbladet spinat
¼ dl salt
1 dl tør hvidvin
3 dl fiskefond
0,1 g safran
5 blade husblas

1 ½ dl creme fraiche 18 %
1 bdt hakket dild
Saft og lidt fintrevet skal af ubehandlet citron
Salt og peber
½ dl piskefløde

Tip!
Da fisken er saltet er det ikke nødvendigt at smage spinat og gele til med salt.

Sådan gør du:

  1. Læg laksefileterne i et smurt fad, drys med salt og dæk med plastfilm.
  2. Sæt det i køleskabet natten over, hæld væden fra og steg fileterne ved 250 °C. i 6-8 min. afhængig af størrelsen.
  3. Damp spinaten i en gryde og sæt den til afdrypning.
  4. Bring hvidvin, fiskefond og safran i kog i en gryde.
  5. Læg husblas i blød i koldt vand ca. 5 min.
  6. Smelt husblassen i fiskefonden og lad den afkøle uden at den stivner.
  7. Beklæd en form med plastfilm og læg spinat samt laks delt i mindre stykker, lagvis med gele.
  8. Sæt formen i køleskabet, og lad den stå til geleen er helt stivnet.
  9. Rør creme fraiche og dild sammen, smag til med lidt citronsaft, fintreven citronskal, salt og peber.
  10. Lad det trække i mindst 30 min., og vend letpisket flødeskum i lige inden servering.
  11. Server lakseterrinen i skiver med dilddressing og ristet brød.

Opskrifter med Frigodan Helbladet spinat

Skinkemignon med spinat og svampe

Pasta med spinat og gorgonzola

Risotto med spinat, ærter og "chips"

Spinatlasagne med hvidløg og muskatnød

Spinatmuffins med salatost og tomat

Risotto med spinat og ærter