Til 10 personer

Sommerfrisk risotto

Ingredienser:
250 g Frigodan Haricots verts, meget fine 
250 g Frigodan Fine ærter
1 dl madolie
100 g Frigodan Løg i tern
300 g risottoris
1 spsk. Ardo Hvidløg i tern
2 ½ dl hvidvin
10 dl hønsebouillon
150 g revet parmesan
3 spsk. Ardo Persille
2 tsk. citronskal af ubehandlet citron
Salt og peber
Stegt kyllingebryst i skiver.
10 skiver smørristet rugbrød

Sådan gør du:

  1. Kog haricots verts og ærter til en kernetemperatur på 75 ºC. Køl ned.
  2. Olien varmes i sauterpande, løg og ris sauteres sammen med hvidløg, til de er glasklare.
  3. Hvidvin tilsættes – skal reducere væk.
  4. Herefter tilsættes hønsebouillon lidt efter lidt, mens det simrer.
  5. Der omrøres undervejs, til ”grøden” har en passende konsistens og risene kun har et lille bid, ca. 12-15 min.
  6. 3 min. før risottoen er færdigkogt, vendes haricots verts og ærter i, så de kan nå at blive gennemvarme, men stadig beholde deres friske ”bid”.
  7. Parmesanost vendes i sammen med persille, så risottoen bliver cremet.
  8. Lad risottoen hvile i 5 min., og smag herefter til med salt, peber og friskrevet citronskal.
  9. Anrettes med stegt kyllingebryst og ristet rugbrød.