Marinerede artiskokbunde

Ingredienser:
1 kg Ardo Artiskokbunde

Marinade:
½ liter rapsolie
3 spsk. Ardo Skalotteløg
1 spsk. Ardo Hvidløg i tern
Skal og saft af 1 citron

Sådan gør du:

Marinerede artiskokbunde:
Alle ingredienserne til marinaden røres sammen. Artiskokbundene blancheres i letsaltet kogende vand. De blancherede artiskokbunde vendes sammen med marinaden, og herefter nedkøles de i køleskab.

Grillede, marinerede artiskokbunde:
Let optøede artiskokbunde vendes i lidt olie og grilles godt af på en grillpande. Herefter vendes de sammen med marinaden og nedkøles i køleskab.

Anvendelse:
I tynde skiver i sandwich, burger eller på pizza, i kvarte i salater eller i salatbaren. Enten som de er, eller vendt med Ardo Italiensk krydderurtemix.

Som forret:
De marinerede artiskokbunde kan anvendes som bund til fx en skaldyrssalat af rejer og krebsehaler rørt med mayonnaise, Ardo dild og snittede grønne asparges.

Gratineret med moussaka:
De marinerede artiskokbunde fyldes med kød fra fx moussaka (se opskrift på moussaka her) og drysses med ost. Bages i ca. 10-12 min. ved 190 ºC, til osten er gylden.

Italiensk inspireret artiskokbund:
Stykker af mozzarella ost vendt med lidt Ardo Italiensk krydderurtemix, Basilikum eller Oregano kommes i bundene. Hver bund svøbes ind i lufttørret skinke og bages i ca. 10-12 min. ved 190 ºC.
.