Til 10 personer

Blomkålsrisotto med svampe, bacon og sprød parmesan

Ingredienser:
Risotto:
300 g bacon i skiver
1500 g Frigodan Blomkålsris
1200 g Ardo Svampemix (med Karl Johan)
50 g Ardo Skalotteløg
1 spsk. Ardo Hvidløg i tern
3 dl hvidvin
1 liter piskefløde
Revet parmesan
Salt og peber

Sprød parmesan:
250 g revet parmesan

Pynt:
Kørvel

Sådan gør du:

  1. Baconskiverne halveres og steges i en gryde med lidt olie, indtil de er sprøde.
  2. Baconet tages op, og svampe, skalotteløg og hvidløg tilsættes og simrer i ca. 5-6 min. i baconfedtet.
  3. Hvidvinen kommes i gryden og reduceres til det halve, ca. 5 min.
  4. Blomkålsrisene og fløden tilsættes, og det simrer, indtil fløden bliver til en tyk sauce.
  5. Risottoen smages til med revet parmesan, salt og peber.
  6. Ovnen forvarmes til 160 ºC (dampen fjernes eller skrues godt ned).
  7. Parmesanen rives groft og fordeles på en bageplade med bagepapir.
  8. Parmesanen bages i ca. 10-12 min. til den er gylden.
  9. Når den sprøde parmesan og afkølet, kan den brækkes i flager.
  10. Blomkålsrisottoen pyntes med sprød parmesan, bacon og frisk kørvel, og retten serveres.