Til 10 personer

Ærteroulade

Ingredienser:
300 g Frigodan fine ærter, optøede
15 g smør
4 æggeblommer
4 æggehvider
Salt og peber

Fyld:
200 g flødeost
1½ spsk. sød chilisauce
250 g spegeskinke

Sådan gør du:

  1. Ærter, smør og æggeblommer blendes til en ensartet masse.
  2. Æggehviderne piskes stive og vendes i, og det smages til med salt og peber.
  3. Massen smøres ud på bagepapir, lægges på en bageplade og bages ved 180 ºC i ca. 15 min.
  4. Vendes ud på bagepapir og dækkes med et fugtigt viskestykke.
  5. Efter afkøling smøres med flødeost rørt op med chilisauce og skinken lægges henover.
  6. Rulles sammen til en roulade og pakkes i film.
  7. Hviler på køl mindst 1 time, inden den skæres skiver.

Produkter der indgår i opskriften