Passer til 1 hel gastro-bakke

Ærtekage med mynte og limemousse

Ingredienser:
600 g Frigodan Fine ærter (optøede, blendet til ærtemos)
450 g smør
800 g sukker
5 tsk. vaniljesukker
10 æg
15 g mynte
120 g hasselnødder
750 g hvedemel
3 tsk. bagepulver

Limemousse:
6 blade husblas
2 tsk. reven lime-skal
1 dl limesaft
4 dl græsk yoghurt 10 %
1 ½ dl sukker
5 dl piskefløde – pisket til flødeskum.

Sådan gør du:

  1. Smør, sukker og vaniljesukker røres hvidt.
  2. Æggene røres i, et ad gangen.
  3. Ærter og mynte blendes sammen.
  4. Hasselnødderne blendes til mel.
  5. Mel, bagepulver, hasselnødder og ærtemos med mynte røres i dejen. Hældes i en smurt gastro-bakke og bages ved 160 °C i ca. 1 ½ time.

Limemousse:

  1. Husblas lægges i blød i koldt vand i 5 min. og smeltes herefter i en gryde med limeskal og –saft.
  2. Græsk yoghurt og sukker piskes, til sukkeret er opløst.
  3. Den ikke for varme husblas røres i yoghurten og flødeskummet vendes i. Lad det sætte sig lidt på køl.
  4. Kagen serveres med limemousse som tilbehør.