Passer til 1 hel gastro-bakke

Ærtekage med flødeostcreme og myntecrunch

Ingredienser:
3 æg
375 g brun farin
750 g Frigodan Fine ærter, optøede
600 g æblegrød
650 g mel
1 ½ tsk. bagepulver
3 tsk. natron
¾ tsk. salt
3 tsk. vaniljesukker
4 ½ tsk. kanel
75 g kokosmel

Ostecreme:
200 g blødt smør
300 g flødeost naturel
200 g flormelis
3 tsk. vaniljesukker

Myntecrunch:
15 g mynte
25 g græskarkerner
1 ½ tsk. sukker

Sådan gør du:

  1. Æg og farin piskes sammen.
  2. Ærter og æblegrød blendes let og blandes med æg og farin.
  3. Resten af ingredienserne blandes til en dej, som blandes sammen med æggemassen.
  4. Hældes i en gastro-bakke og bages ved 175 °C i ca. 1 time.
  5. Ingredienserne til ostecremen piskes sammen og smøres på den afkølede kage.
  6. Mynte, græskarkerner og sukker blendes og tørres i ovnen ved 100 °C i ca. 15 min. og drysses over.