Til 4 personer

Urtefyldt ribbenssteg og lun bønnesalat med porrer og oliven

Ingredienser:
1 kg ribbensteg
1 lille bundt persille
4 kviste frisk eller 2 tsk. tørret timian
Salt, peber

Bønnesalat:
500 g Frigodan Haricots verts, meget fine
500 g Frigodan Porrer i skiver
6 kviste frisk eller 1 spsk. tørret timian
2 spsk. olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike
150 g små sorte oliven
Evt. lidt parmesan i flager

Tip:
Salaten smager også godt kold.

Sådan gør du:

  1. Skær en lomme igennem ribbensstegen.
  2. Følg den midterste fedtkant og fyld lommen med grofthakket persille samt timian.
  3. Gnid sværen grundigt med salt, så det kommer ned imellem alle sværene og krydr med peber.
  4. Læg ribbensstegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger lige og kom lidt vand i bunden.
  5. Sæt bradepanden midt i en kold ovn og sæt temperaturen på 200 °C.
  6. Steg ribbensstegen i ca. 1,5 time og hæld skyen fra.
  7. Lad stegen hvile i ca. 20 min. inden den skæres i skiver.
  8. Sautér de frosne Frigodan Haricots verts og Frigodan Porrer 5 min. i olivenolie.
  9. Tilsæt hvidvinseddike og smag til med salt og peber.
  10. Kom de sorte oliven ved og drys evt. med parmesan.
  11. Servér grøntsagerne til kødet.

Opskrifter med Frigodan Porre i skiver

Suppe med rygeost og crostini