Til 4 personer

Kebab med ærte-hummus og tabbouleh

Ingredienser:
400 g lam eller kalv i tern

Marinade:
2 fed knust hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt koriander
1 tsk. paprika
1 tsk. salt

Tabbouleh:
2 dl grov bulgur
3 dl grøntsagsbouillon
200 g Frigodan Fine ærter
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
Salt og peber
3-4 tomater
½ agurk
3 forårsløg
Frisk mynte og koriander

Ærtehummus:
250 g Frigodan Fine ærter
1 tsk. stødt spidskommen
100 g græsk yoghurt
1-2 fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
¼ bdt. frisk koriander

Tilbehør:
Ristede pitabrød

Sådan gør du:

  1. Vend kødet i en marinade af hvidløg, olivenolie, spidskommen, koriander, paprika og salt og fordel kødternene på fire spyd.

Tabbouleh:

  1. Kog bulguren i grøntsagsbouillon som anvist på pakken.
  2. Bland bulguren med frosne ærter, olivenolie og citronsaft og lad det stå til blandingen er helt afkølet.
  3. Smag til med salt og peber og bland så med grofthakkede tomater, agurk i tern, snittede forårsløg og krydderurter.

Ærtehummus:

  1. Kom de optøede ærter i en blender sammen med spidskommen, yoghurt, hvidløg, citronsaft og koriander. Blend til ærterne er findelte og smag til med salt og peber.
  2. Steg/grill spyddene 10-12 min. og vend dem jævnligt.

Server alle tre dele sammen.

Opskrifter med Frigodan Fine ærter

Pasta med ærter og skinke i citronfløde

Risotto med ærter og spinat

Pasta med forårsgrønt, ærter og pesto

Pasta med ærter og rejer i basilikumfløde

Rissalat med ærter, rosiner og mynte

Saltimbocco med ærter og parmaskinke

Ærtedip med f.eks. rodfrugtchips

Suppe med kalkun og lunt ciabattabrød

Produkt der indgår i opskriften