Ca. 30 stk.

Brunchpandekager med hvedekerner

Ingredienser:
½ liter lunken mælk
50 g gær
6 æggeblommer
1 tsk. salt
4 tsk. sukker
500 g Frigodan Hvedekerner, forkogte og optøet
1 spsk. appelsinjuice
Skal af 1 appelsin, finthakket
500 g hvedemel
6 æggehvider
Olie til stegning

Tips!
Kan også serveres som små blinis, fx med en god røget laks eller lakserogn med creme fraiche til, så skal der ikke sukker og appelsin i, men lidt ekstra salt i stedet for. Hvis man skal lave større portioner, kan appelsinskal og juice blendes i stedet for at finhakke skallen.

Sådan gør du:

  1. Gæren opløses i den lunkne mælk.
  2. Æggeblommerne piskes i en efter en, og salt, sukker og hvedekerner tilsættes.
  3. Finthakket appelsinskal blandet med juicen kommes i, og herefter blandes hvedemelet i. Til sidst vendes stiftpiskede æggehvider i dejen.
  4. Hæver 30 min. og steges på en pande med olie.

Serveres med Ardo Frugtpuré eller en lækker sirup.

Produkter der indgår i opskriften