Til 25 personer

Urtefyldt ribbenssteg og lun bønnesalat med porrer og oliven

Ingredienser:
6 kg ribbensteg
6 bdt persille
25 kviste frisk eller 4 spsk tørret timian
Salt, peber

Bønnesalat:
3,5 kg Frigodan Meget fine haricots verts
3,5 kg Frigodan Porrer
35 kviste frisk eller 6 spsk tørret timian
1 dl olivenolie
1 dl hvidvinseddike
900 g små sorte oliven
Evt. lidt parmesan i flager

Tip:
Salaten smager også godt kold.

Sådan gør du:

  1. Skær en lomme igennem ribbensstegen.
  2. Følg den midterste fedtkant og fyld lommen med grofthakket persille samt timian.
  3. Gnid sværen grundigt med salt og krydr med peber.
  4. Læg ribbensstegen på en rist i bradepanden og kom lidt vand i bunden.
  5. Sæt bradepanden midt i en kold ovn og steg ribbensstegen i ca. 1,5 time ved 200 °C.
  6. Lad stegen hvile i ca. 20 min.
  7. Sautér de frosne Frigodan Haricots verts og Frigodan Porrer 5 min. i olivenolie.
  8. Tilsæt hvidvinseddike og smag til med salt og peber.
  9. Kom de sorte oliven ved og drys evt. med parmesan.
  10. Servér grøntsagerne til kødet sammen med brød.