Til 10 personer

Spinatlasagne med champignon og oksekød

Ingredienser:
1400 g Ardo Helbladet spinat
500 g Frigodan Løg i tern
40 g Ardo Hvidløg (finthakket)
1000 g Frigodan Champignon i skiver
Olie til stegning
1300 g hakket oksesmåkød
1 spsk. timian
1 spsk. oregano
Salt og peber
24 lasagneplader

Bechamelsauce:
110 g smør
6 spsk. mel
2 liter sødmælk
1,5 liter kalvefond
Salt, peber og lidt muskatnød
300 g revet mozzarella

Sådan gør du:

  1. Spinaten tøs op og drænes for vand.
  2. Løg, hvidløg og champignon svitses i olie, det hakkede oksekød tilsættes og svitses med i ca. 7 min., til det er gennemstegt.
  3. Timian, oregano og spinaten tilsættes og smages til med salt og peber, inden gryden tages af varmen.

Bechamelsauce:

  1. Smørret smeltes, og melet røres i.
  2. Mælken tilsættes, og gryden bringes i kog under omrøring.
  3. Kalvefond tilsættes, og der smages til med salt, peber og muskatnød.
  4. Gryden tages af varmen.
  5. Lasagnepladerne lægges skiftevis med spinatkødet og bechamelsaucen. Start med spinatkødet, afslut med bechamelsauce og et lag mozzarellaost.
  6. Lasagnen bages i ca. 45 min. ved 200 °C.