Ingredienser til 4 brød

Snoede krydderurtebrød

Ingredienser:
Dej:

50 g gær
½ l vand
2 æg
2 spsk. sukker
1 kg hvedemel
2 tsk. salt
100 g blødt smør
1 æg til pensling

Krydderurtesmør til 2 brød:
100 g Ardo Thai inspireret krydderurteblanding 
50 g blødt smør
100 g hasselnødder
8 spsk. rapsolie Krydderurtesmør til 2 brød:
70 g Ardo Provence krydderurteblanding 
50 g blødt smør
8 spsk. rapsolie

Pynt:
100 g revet mozzarella
2 dl sort eller hvid sesam.

Tips til 3 andre smage:

  • 50 g Ardo Krydderurteblanding a la Napoletana
  • 50 g Ardo Italiensk krydderurtemix
  • 20 g Ardo Basilikum, 20 g Ardo Hvidløg i tern, 10 g Ardo Chili i tern, rød og 40 g revet parmesan.

Sådan gør du:

  1. Smuldr gæren i skål og rør den ud i vandet. Tilsæt æg, sukker, hvedemel og salt.
  2. Ælt dejen sammen på en røremaskine ved lav hastighed.
  3. Tilsæt smør i små tern lidt efter lidt.
  4. Lad dejen ælte videre i ca. 5 minutter til den er blank og smidig.
  5. Form dejen til en kugle og lad den hæve i 40 minutter.
  6. Blend hasselnødderne og rør de øvrige ingredienser til krydderurtesmørret sammen.
  7. Del dejen i 4 stykker – rul hvert stykke til et rektangel på ca. 40 cm.
  8. Fordel et tyndt lag krydderurtesmør på hvert stykke.
  9. Rul dernæst dejen sammen på den lange led til en stram roulade.
  10. Skær rouladen over på den lange led, så du tydeligt kan se striberne på langs fra krydderurtesmørret. Sno dem sammen med krydderurtesmørret opad hele tiden.
  11. Placér dem på bageplade. Lad dem hæve i 40 minutter.
  12. Varm ovnen op til 210 °C.
  13. Brødene pensles med æg og bages i ca. 20 minutter til de er gyldne og sprøde i overfladen.