Til 25 personer

Laksfilet og spinat i safransky

Ingredienser:
1,7 kg laksefilet (salt)
1 kg Frigodan Helbladet el. Hakket spinat
2 dl tør hvidvin
6 dl fiskefond
0,2 g safran
10 blade husblas
3 ½ dl creme fraiche 18 %
100 g Ardo Dild
Saft og lidt fintreven skal af ubehandlet citron
Salt og peber
2 ½ dl piskefløde

Tip:
Da fisken er saltet, er det ikke nødvendigt at smage spinat og gelé til med salt.

Servér lakseterrinen i skiver med dilddressing og ristet brød.

Sådan gør du:

  1. Læg laksefileterne i et smurt fad, drys med salt og dæk med plastfilm.
  2. Sæt det i køleskabet natten over, hæld væden fra og steg fileterne ved 250 °C i 6-8 min. afhængig af størrelsen.
  3. Damp spinaten i en gryde og sæt den til afdrypning.
  4. Bring hvidvin, fiskefond og safran i kog i en gryde.
  5. Læg husblas i blød i koldt vand ca. 5 min.
  6. Smelt husblasen i fiskefonden og lad den afkøle uden at den stivner.
  7. Beklæd en form med plastfilm og læg spinat samt laks, delt i mindre stykker, lagvis med gelé.
  8. Sæt formen i køleskabet og lad den stå til geléen er helt stivnet.
  9. Rør creme fraiche og dild sammen, smag til med lidt citronsaft, fintreven citronskal, salt og peber.
  10. Lad det trække mindst 30 min., og vend let-pisket flødeskum i lige inden servering.
  11. Servér straks.