10 personer

Citronbagte kartofler med mørbradbøf

Ingredienser:
2 kg Ardo Kartofler med skræl (halve)
2 dl olivenolie
1 tsk. fennikelfrø
50 g Ardo Hvidløg (finthakket)
80 g revet parmesanost
Saft og skal af 4 ikke overfladebehandlede citroner

Sauce:
7 ½ dl hvidvin
750 g smør
3 spsk. finthakket løvstikke
Salt og peber
10 bøffer af oksemørbrad

De citronbagte kartofler serveres med smørsaucen og oksemørbradbøfferne.

Sådan gør du:

  1. Kartoflerne lægges i en bradepande.
  2. Olivenolie, fennikelfrø, hvidløg i tern, parmesanost samt saft og skal af citronerne røres sammen og vendes med kartoflerne.
  3. Kartoflerne krydres med salt og peber, og kartoflerne bages i ovnen i ca. 40-45 min. ved 190 °C.
  4. Til saucen bringes hvidvinen i kog og koges ind til det halve.
  5. Smørret skæres i små tern og piskes godt ud i den reducerede hvidvin, lidt ad gangen.
  6. Den hakkede løvstikke tilsættes, og saucen bringes i kog.
  7. Saucen må kun bringes i kog denne ene gang, da man ellers risikerer, at den skiller.
  8. Smages til med salt og peber.
  9. Bøfferne steges rosa.