Til 20 personer

Rustikke rodfrugter med urtemarineret svinekam

Ingredienser:
5 kg svinekam
4 spsk. Ardo 8 Krydderurte mix
1 bdt. frisk timian
Salt og peber
4,5 kg Frigodan Rustikke rodfrugter
400 g hasselnøddeflager
Olie

Sådan gør du:

  1. De rustikke rodfrugter ristes på en pande i olie ved høj varme i ca. 5-10 min., drysses med hasselnøddeflager og bages i ovnen i 35-40 min. ved 160-180 °C.
  2. Svinekammen skæres fri for fedt, og sværen, som skal tilberedes for sig selv ved siden af stegen, skæres af.
  3. Svinekammen smøres med olie og rulles i krydderurtemixen samt hakket timian.
  4. Brunes på alle sider ved moderat varme, tages af panden og krydres med salt og peber.
  5. Når rodfrugtblandingen har bagt ca. 20 min. sættes den brunede svinekam ind sammen med rodfrugterne.
  6. Den tages ud efter 15-20 min., når stegen er rosa, hviler herefter 15-20 min. på en rist, så det kommer til at passe med, at rodfrugterne er færdige, når stegen er færdig med at hvile.