Til 25 personer

Broccoligratin med basilikum

Ingredienser:
3,5 kg Frigodan Broccoliblanding
2 l mælk
10 dl hvedemel
25 æg str. L
3 bdt frisk hakket basilikum
Salt, peber
Rasp

Hvidløgsbrød:
Tynde skiver brød
Olivenolie
Hvidløg
Basilikum

Sådan gør du:

  1. Kog broccoliblandingen 1 min. i letsaltet vand og sæt den til afdrypning.
  2. Rør en jævning af mælk og hvedemel.
  3. Bring jævningen i kog under konstant omrøring og tag gryden af varmen.
  4. Rør æggeblommerne i en ad gangen og krydr med basilikum, salt og peber.
  5. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  6. Smør et gratinfad og drys med rasp.
  7. Kom grøntsager og dej i, så det kun fylder halvdelen af fadet, da gratinen hæver meget.
  8. Bag gratinen ved 175 °C på nederste ribbe i ca. 1 time.
  9. Rist brødet gyldent.
  10. Bland lidt olivenolie med finthakket basilikum og knust hvidløg efter temperament.
  11. Dryp brødene med basilikumolien og servér dem til gratinen – evt. sammen med kogt- eller lufttørret skinke.

Produkt der indgår i opskriften