1 gastrobakke

Solbærkage med saltmandler

Ingredienser:
800 g Frigodan Solbær 300 g blødt smør
400 g rørsukker
4 tsk. vaniljesukker
8 æg
800 g marcipan
360 g hvedemel
300 g blendede hasselnødder
300 g blendede valnødder

Glasur:
400 g flormelis
16 spsk. æggehvider

Pynt:
200 g saltede mandler
50 g usaltede pistacienødder

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 175 °C.
  2. Læg bagepapir i en gastrobakke.
  3. Pisk smør, rørsukker og vaniljesukker sammen til det er cremet.
  4. Tilsæt et æg ad gangen og pisk kort imellem hvert æg.
  5. Riv marcipanen groft og rør den i dejen sammen med hvedemel.
  6. Blend hasselnødder og valnødder til en grov nøddemel.
  7. Vend nøddemel i dejen med en ske og tilsæt efterfølgende solbær.
  8. Fordel dejen i gastrobakken og bag kagen i ovnen i 60 minutter.
  9. Stil kagen til afkøling.
  10. Pisk æggehviderne stive og tilsæt flormelis.
  11. Smør det på kagen.
  12. Hak mandler og pistacienødder og drys dem over kagen.

Produkter der indgår i opskriften