1 springform ca. Ø24 cm

Æblekage med marcipan

Ingredienser:
300 g Frigodan Æbletern
20 g Ardo Ingefær i tern
130 g blødt smør
130 g sukker
150 g marcipan
Korn fra 1 stk. vaniljestang
3 æg
130 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
¼ tsk. salt
50 g mandelflager

Tilbehør:
Creme fraiche serveres ved siden af i en skål. Drys evt. flormelis over kagen.

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 °C.
  2. Smør springformen med smør eller beklæd den med bagepapir.
  3. Riv marcipanen groft og pisk den sammen med smør, sukker og vaniljekorn indtil det bliver en cremet masse.
  4. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk kort mellem hvert æg.
  5. Sigt mel, bagepulver, krydderier og salt i en skål og rør det derefter i dejen.
  6. Kom 2/3 af de frosne æbletern og alt ingefær i dejen.
  7. Fordel dejen i formen.
  8. Drys de resterende æbletern over kagen.
  9. Drys mandelflagerne ovenpå æblerne.
  10. Bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter.