Til 4 personer

Kalveskank i klassiske grøntsager

Ingredienser:
750 g Frigodan Blandede suppeurter
Ca. 1 kg kalveskank i skiver
Olivenolie
2 dl rødvin
3 dl kalvebouillon
1 ds hakkede tomater
Salt og peber
1 bdt. hakket persille
2 spsk. fintreven skal af ubehandlet citron

Tilbehør:
Servér ris kogt i bouillon med safran, eller båndpasta til.

Tip:
Er tiden knap, kan man erstatte kalveskank i skiver eller tykke skiver lammesteaks eller bovsteaks uden svær og stegetiden reduceres til ca. 1 time.

Sådan gør du:

  1. Brun kødet i lidt olivenolie og krydr med salt og peber.
  2. Fordel suppeurterne i et stort ovnfast fad og læg kødet oven på.
  3. Hæld rødvin, bouillon og tomater over kødet og dæk fadet med staniol.
  4. Sæt fadet i ovnen ved 200 °C i 2-3 timer, til kødet er mørt.
  5. Tag kødet op og hold det varmt.
  6. Blend grøntsager og bouillon til en kraftig sauce og smag til med salt og peber.
  7. Hæld saucen over kødet og drys med en blanding af hakket persille og citronskal.