Til 10 personer

Bønnesalat med krydret dukkah

Ingredienser:
Bønnesalat:

1250 g Frigodan Bønnemix
50 g Ardo Skalotteløg
½ dl olie
3 spsk. æblecidereddike
Salt og peber

Krydret dukkah:
½ spsk. hel spidskommen
1 spsk. hel koriander
30 g pinjekerner
50 g sesamfrø
50 g hasselnødder
¼ tsk. kværnet sort peber
1 spsk. flagesalt

Pynt:
Bulls blood salat

Sådan gør du:

  1. Bønnemixen tøs op.
  2. Bønnerne vendes med skalotteløg, olie og æblecidereddike og krydres med salt og peber.
  3. Spidskommen, koriander, pinjekerner og sesamfrø ristes på en pande, til det tager lidt farve.
  4. Hasselnødderne ristes i ovnen i ca. 10 min. ved 180 ºC, og de brune skaller gnides af.
  5. Nødderne kommes i en foodprocessor sammen med de ristede krydderier, sesamfrø, pinjekerner, sort peber og salt og blendes til en grov masse.
  6. Blandingen drysses henover bønnesalaten, der pyntes med bulls blood salat og serveres straks.