Portion til cirka 9 muffins

Økologisk hindbærmuffins med frosting

Ingredienser:
200 g Frigodan Økologiske hindbær
50 g økologisk smør
2 økologiske æg
150 g økologisk rørsukker
175 g økologisk hvedemel
2 tsk. bagepulver

Frosting
180 g flormelis
90 g økologisk smør
150 g økologisk flødeost naturel
Lidt rød frugtfarve

Da vores hindbær hverken er skyllet eller varmebehandlet, skal de koges i minimum 1 minut for brug. Læs mere om fødevaresikkerhed på Fødevarestyrelsens hjemmeside (fvst.dk).

Sådan gør du:

  1. Smelt smør og lad det køle af.
  2. Pisk æg og rørsukker luftigt og tilsæt det afkølede smør.
  3. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i dejen sammen med de frosne hindbær.
  4. Fyld 9 store muffinforme 2/3 op. Bag dem ca. 20 min ved 200 °C.
  5. Afkøl kagerne på en rist.
  6. Pisk smør og flødeost sammen.
  7. Tilsæt flormelis og lidt rød frugtfarve og pisk frostingen til den er tyk.
  8. Fyld frosting i en sprøjtepose og dekorer de afkølede muffins.

Til 4-6 personer

Parfait is med nødder og lun hindbærsauce

Ingredienser:
Parfait is

1 vaniljestang
50 g økologisk rørsukker
4 stk. økologiske pasteuriserede æggeblommer
5 dl økologisk piskefløde
50 g pistacienødder (kan udskiftes med andre nødder)

Hindbærsauce
200 g Frigodan Økologiske hindbær
200 g økologisk rørsukker
2 spsk. vand
Den flækkede vaniljestang fra parfait isen.

Da vores hindbær hverken er skyllet eller varmebehandlet, skal de koges i minimum 1 minut for brug. Læs mere om fødevaresikkerhed på Fødevarestyrelsens hjemmeside (fvst.dk).

Sådan gør du:

Parfait is:

  1. Flæk og skrab kernerne ud af vaniljestangen (gem vaniljestangen til dessertsaucen).
  2. Tilsæt kernerne sammen med rørsukker og æggeblommer i en skål.
  3. Piske det sammen så massen bliver hvid og tyk.
  4. Pisk fløden til en let flødeskum (den må ikke piskes helt stiv).
  5. Vend flødeskummet sammen med de piskede æggeblommer.
  6. Hak pistacienødder groft og kom dem i bunden af en form.
  7. Tilsæt parfait is og stil på frost i min. 4-8 timer (alt efter formens størrelse).

Hindbærsauce:

  1. Alle ingredienserne kommes i en gryde og bringes i kog 2-3 min.
  2. Omrøres jævnligt i gryden og server hindbær dessertsaucen lun til isen.